Leescast Woerden 2: Houten op bezoek

<themasong: eye of the tiger speelt en sterft weg>

(Marcel) Jawel, daar is hij dan: de 2e leesbare podcast van Woerden 2!

(Mark) Kunnen we niet gewoon een verslag indienen?

Nee man! Heb jij al die geweldige reacties niet meegekregen? En trouwens, jij hoeft alleen maar de saaie stukken aan te leveren. Ik stel voor dat we er weer een heerlijk avondje digitale nepradio van maken. Misschien moet de naamgeving nog wat worden aangepast? Podcast/leescast… Even voor de historici, Podcast is een samentrekking van iPod en broadcast. Dus, waarin lees je onze broadcast?

Tsja, ik gebruik Chome…

Hmm, ChromeCast is al bezet. Een Browsecast dan maar?

Die nemen we.

Mooi. Inhoudelijk dan maar direct dit keer of hebben we nog meer vooraf?

Ja, laten we dat doen. Het begon m..

Hoho, wacht, eerst de bumper.
DooDoo DoopdieDoo, DooWapWieDoooooooo. (zoiets moet het worden, maar het is nog in ontwikkeling)

Juist. Natuurlijk. Deze avond wordt langer dan onze speelavond volgens mij. Dus, oh wacht, Marcel Schröer had nog foto’s van ons gemaakt tijdens de match. Is het leuk om die ook mee te nemen?

Goed idee man! Gooi ze er maar tussendoor als we de persoon in kwestie bespreken.

Aldus, onze schaakavond begon dus met een lage verwachting. De spanning zat er dinsdag goed in, aantreden tegen een team wat net gedegradeerd was uit de hoofdklasse terwijl wij om een of andere duistere reden net niet gedegradeerd zijn uit de 1e klasse der SOS.

Ja, we kunnen onszelf zeker als underdog bestempelen. Hoe ging jijzelf deze avond?

Op het 2e bord trad ik aan tegen hun (op papier) sterkste speler, hij kwam gelukkig voor mij niet heel lekker uit de opening alhoewel ik hier en daar ook wat mogelijkheden liet liggen maar uiteindelijk verzandde één en ander in een eindspel wat voor beide partijen niet te winnen was mits een van ons bereid was iets te forceren met hoogstwaarschijnlijk een desastreuze afloop. Dus hier werd de vrede getekend, wel een goed leermomentje om in de opening soms rustig op te bouwen en net te snel iets willen forceren.

Ik had ook een leermomentje in de opening.

Vertel!

Als je Caro Kann wilt spelen, dan moet je je c-pion oppakken als eerste en niet je d-pion. Ik moest na zet 1 al gaan nadenken wat ik op het bord kreeg, wat ik ooit speelde en wat ik niet op het bord wilde krijgen.

Wij dachten al: gaat ‘ie nou toch weer Pirc spelen?

Dat was wat ik mogelijk nog wist van vroeger, zeg maar. Vanuit de opening toonde ik voldoende bluf om geen 150 attack om mijn oren te krijgen, maar ik heb geen moment beter gestaan. Tot de laatste zet eigenlijk, waarin mijn tegenstander een volle toren weggaf in het eindspel.

Dat is mazzel hebben. Naast mij op bord 1 zag ik Henk zwoegen tegen een volgens insiders beroemde tijdnoodjunkie, ik had het idee dat hij de helft van zijn partij op increment speelde, persoonlijk zou ik daar de kriebels van krijgen maar hij wist de partij uiteindelijk wel over de streep te trekken richting Houten.

Zeg nog eens wat…

Hoezo?
Hallo? Waarom?

Anders is er niet genoeg plek voor de volgende foto.

Jij doet echt alles om die browsecast op te leuken hè…

Zeker 🙂 Bij ons verbruikte Olivier volgens mij veel tijd en naar wat ik ervan meekreeg leverde hem dat ook nog een hele vreemde, rottige stelling op.  Heb jij verder nog stellingen meegekregen?

Je kunt ook gewoon de foto’s wat kleiner maken hè? Dat scheelt een hoop nutteloze zinnen…

En door.

Van de rest heb ik niet heel veel meegekregen maar ik zag wel dat Tim in een volgens mij wat gunstiger eindspel er nog eens goed voor ging zitten en dat toen zijn tegenstander al denkende door zijn vlag ging, een verdiend punt zou ik zo denken.

Ja, Tim speelde weer lekker onbezorgd die avond en speelde volgens mij ook weer een goede partij. Hij is ook weer een echte aanwinst voor het team en de club in het algemeen, toch?

Hij was zijn lengte weer in goud waard, zeg maar.

Eddy zat naast mij en kwam later aan, maar..

Dan sta je mentaal al 1-0 achter, toch?

Ik vond dat hij best een leuke stelling op het bord kreeg. Ik zag een mooi loperoffer ontstaan, maar had niet genoeg tijd om bij te houden of het in de partij ook echt gespeeld kon worden of niet. Het is in ieder geval niet gespeeld en Eddy verloor helaas.

Het kwam er dan dit keer niet uit, maar Eddy gaat ook zeker nog mooie resultaten boeken voor ons dit jaar.

Timo verloor ook, maar geen idee waarom. Ik bedoel: die is nog steeds underrated toch? Verse tactiekkennis, veel actuele schaaksynapsen geactiveerd, die jongen komt er wel.

Waar?

Er.

Kijk, weer twee regels gevuld, je begint het te begrijpen. Ben jij trouwens ook zo jaloers op zo’n coupe met zoveel haar?

Het schijnt dat je een teveel aan testosteron hebt, wanneer je verminderde haargroei krijgt.

De laatste man nog? Aan bord 8 Henk Dankers.

Ook nog best wat haar voor zijn leeftijd. En die hoeven wij niet te bespreken, toch? Die komt binnenkort vast aan bod in de Podcast op het Youtube kanaal van zijn tegenstander. Wel een nette remise.

En zo pakten we 3 van de 8 bordpunten. Te weinig voor een matchpunt, maar goed genoeg om vertrouwen te tanken voor de rest van het seizoen.

<eindtune: the winner takes it all wordt ingestart>

Zo, geen verstorende noten dit keer hè?

Nou, aan het eerste bord nog even hoorde ik. Geen krakende noten dit keer, maar luid sprekende medeschakers.

Misschien toch handiger om uitslagen etc. even middels de stand van de koningen op de borden te laten zien zodat een en ander later ingevuld kan worden.

En de geur van bitterballen…. Maar daar moet ik natuurlijk niet over klagen.

Geef een reactie